Buat duit sampingan dengan Handphone dan Simkad Tune talk Tone Excel

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Nama saya ialah Mohd Shukri dan nombor WhatsApp saya adalah 011-3545 9580 atau 011-3505 7378.

Di sini saya ingin memperkenalkan kepada anda satu simkad telefon yang amat ajaib, namanya simkad Tone Excel. Simkad yang mempunyai terlalu banyak kebaikan berbanding dengan apa jua simkad yang ada di dunia sekarang ini.

Kenapa anda perlu bertukar kepada simkad Tone Excel? Tonton video ringkas ini!!

Jutawan Internet Kalis Ekonomi

Anda akan mendapat banyak kelebihan berbanding dengan simkad yang anda gunakan sekarang.

Simkad Tone Excel berfungsi sama dengan simkad-simkad yang lain. Ia boleh buat call in/out, boleh sms, boleh WhatsApp, WeChat, Telegram, Facebook, YouTube, boleh melayari internet. Boleh transfer kredit, boleh check baki, boleh Skype, boleh guna 4G, ada saiz biasa, saiz micro dan saiz nano.

Simkad Tone Excel menggunakan perkhidmatan dari Tune Talk yang menggunakan coverage Celcom. Topupnya mudah, semua kedai yang jual topup ada menjual topup Tone Excel (ia menggunakan topup Tune Talk), malah dalam Maybank2u, Cimbclick pun ada jual topup Tune Talk, charge panggilan, SMS dan internet yang berpatutan berbanding dengan yang lain.

Seperti  yang diketahui umum, Tune Talk dimiliki oleh TuneGroup yang juga memiliki Air Asia, Tune Hotel, Tune Money, Tune Insurance dan Tune Sport.

Daripada segi kelebihan yang simkad Tone Excel ada tetapi simkad lain TIADA:

Perbezaan Tune talk Tone Excel berbanding simkad Maxis Celcom Digi OneXox Umobile
KLIK untuk besarkan

1. Setiap kali anda topup terus RM30, anda akan dapat kredit RM30 (untuk penggunaan sebulan) ditambah dengan 1GB data percuma (untuk penggunaan sebulan). Pernahkah simkad yang anda gunakan sekarang berikan kelebihan ini?

2. Setiap kali anda topup terus RM50, anda akan dapat kredit RM50 (untuk penggunaan sebulan) ditambah dengan 2GB data percuma
(untuk penggunaan sebulan). Pernahkah simkad yang anda gunakan sekarang berikan kelebihan ini?

3. Setiap kali anda topup terus RM60, anda akan dapat 100 minit panggilan ke
talian yang sama dan 4GB data (untuk penggunaan sebulan). Pernahkah simkad yang anda gunakan sekarang berikan kelebihan ini?

4. Jika jumlah topup terkumpul penggunaan anda melebihi RM50 dalam tempoh sebulan, maka bulan depannya anda akan diberikan perlindungan kemalangan PA Takaful percuma sebanyak RM50,000. Pernahkah simkad yang anda gunakan sekarang berikan kelebihan ini?

erlindungan kemalangan PA Takaful percuma dari Tune Talk Tone Excel
KLIK untuk besarkan

5. Setiap kali anda topup, anda akan diberikan point. Point-point ini boleh dikumpulkan dan ditukarkan kepada tiket kapal terbang Air Asia, handphone, tiket wayang dan macam-macam lagi. Pernahkah simkad yang anda gunakan sekarang berikan kelebihan ini?

6. Setiap minggu, bulan dan tahun ada cabutan bertuah yang hadiahnya berbentuk gejet dan wang tunai dengan hanya topup setiap bulan. Pernahkah simkad yang anda gunakan sekarang berikan kelebihan ini?

Cabutan Bertuah 2017 Tune Talk Tone Excel Wang Tunai

Contest terbaru dari TONE GROUP untuk tahun 2017 (Cabutan Bertuah Tahunan). 1st Prize : RM1,000,000 (RM1 juta), 2nd Prize: RM100,000, 3rd Prize: RM10,000 dan Saguhati: RM3,000.

Cabutan bertuah kekal nombor lama MNP 2017 Tune Talk Tone Excel wang ringgit RM1 juta

7. Setiap tahun ada cabutan bertuah yang memungkin anda mendapat pakej pelancongan percuma ke luar negara dengan hanya menjadi pengguna simkad Tone Excel. Pakej ini ditanggung 100% oleh Tone Excel, daripada tiket kapal terbang pergi dan balik, hotel penginapan dibayar sepenuhnya oleh Tone Excel, malahan duit poket juga diberikan kepada yang bertuah untuk mereka berbelanja. Tahun 2017 mungkin anda yang bernasib baik akan pergi bercuti PERCUMA ke negara-negara Asia Tenggara dan Eropah. Pernahkah simkad yang anda gunakan sekarang berikan kelebihan ini?

2017, Mungkinkah anda yang bernasib baik bercuti PERCUMA ke Asia Tenggara dan Eropah? 

Percutian ke Asia Tenggara dan Eropah Tune talk Tone Excel

8. Jika anda mengajak orang lain menggunakan simkad Tone Excel ini, anda akan diberikan upah bercerita sebanyak RM20 setiap seorang yang menjadi pengguna simkad Tone Excel, dan upah tersebut dimasukkan terus ke dalam akaun bank anda. Pernahkah simkad yang anda gunakan sekarang berikan kelebihan ini? 

Ringgit Malaysia RM20 Tune talk Tone Excel
9. Setiap kali mereka topup di mana jua kedai-kedai yang menjual topup seluruh Malaysia, anda akan diberikan komisyen sebanyak 6% dari nilai topup mereka. Setiap kali itu maknanya selama mereka masih memakai simkad ToneExcel tersebut anda akan mendapat 6% dari nilai topup mereka tanpa mengurangkan jumlah kredit mereka. Kalau mereka topup RM10, maka anda akan mendapat 60 sen. Komsiyen ini akan dimasukkan terus sebulan sekali ke dalam akaun bank anda. Pernahkah simkad yang anda gunakan sekarang berikan kelebihan ini?

Syiling Tune talk Tone Excel

10. Jika komisyen bulanan anda sudah melebihi RM2,300 setiap bulan, anda akan dihadiahkan pula dengan pakej umrah percuma yang bernilai RM5,000. Untuk yang bukan beragama Islam, anda boleh claim dan gantikan pakej tersebut dengan pakej pelancongan bernilai RM5,000 atau wang tunai bernilai RM4,000. Sudahlah tiap-tiap bulan dapat duit komisyen topup, dapat pula duit percuma yang lain. Pernahkah simkad yang anda gunakan sekarang berikan kelebihan ini?

11. Jika orang yang anda perkenal tadi juga melakukan perkara yang sama, iaitu dia juga bercerita kepada orang lain, anda tetap juga mendapat komisyen dari jumlah topup kumpulan mereka sebanyak 3% dan 11%. Ini semua dalah dalam bentuk duit, bukan point atau kredit, dan duit-duit ini akan dimasukkan ke dalam akaun anda sebulan sekali. Pernahkah simkad yang anda gunakan sekarang berikan kelebihan ini?

12. Sebagai pengguna bijak simkad Tone Excel, anda juga berpeluang mendapat biasiswa pendidikan, pinjaman pendidikan dan pinjaman perubatan. Pernahkah simkad yang anda gunakan sekarang berikan kelebihan ini?


Tunetalk tune talk ToneExcel tone excel toneexcel2u study medical loan pinjaman perubatan pendidikan biasiswa 2017

Jika jawapannya "TIDAK" untuk kesemua soalan di atas, saya ingin mengajak anda untuk menggunakan simkad ToneExcel ini yang terlalu banyak kelebihannya sehingga saya rasa anda benar-benar melepaskan peluang yang besar jika anda menolaknya.

Kelebihan menjalankan bisnes sampingan ini :

a. Ia tidak mengganggu kerja anda yang sedia ada.

b. Anda tidak perlu jual topup kerana mereka boleh topup di mana sahaja kedai-kedai yang jual topup.

c. Modal untuk memulakan bisnes ini amat kecil berbanding bisnes-bisnes yang lain.

d. Anda boleh mendapatkan pelanggan dengan mudah, kerana pelanggan pertama anda adalah ahli keluarga sendiri, mereka adalah pengguna handphone, selama ini mereka topup orang lain yang untung, tetapi dengan simkad Tone Excel ini, bila mereka topup, anda yang akan dapat duit.

e. Jual sekali untung berkali-kali, kerana biasanya orang pakai handphone pada jangka masa yang lama, maka selama itulah mereka topup.

f. Komisyen yang anda perolehi setiap bulan nanti, ianya boleh diwarisi. Apa-apa berlaku kepada anda, komisyen bulanan yang anda terima itu boleh dipindah milik kepada waris anda pula.

Untuk anda memahami secara keseluruhan tentang bagaimana nak menjalankan bisnes simkad Tone Excel ini, anda boleh luangkan masa untuk melihat video ini :


Dapat Duit Yang Banyak Tiap Bulan Hanya Duduk Di Rumah

Mungkin anda rasa komisyen 6% tadi amat sedikit, kalau mereka topup RM10 anda hanya akan dapat 60 sen. Tetapi apa yang berlaku sama sekali salah apa yang anda fikirkan.

Cuba anda lihat rakan-rakan kita di bawah ini, mula-mula mereka hanya menjadi pengguna simkad Tone Excel sahaja. Selepas mereka selesa menggunakan simkad Tone Excel, mereka hanya menyuruh ahli keluarga mereka sendiri menjadi pengguna simkad ToneExcel. Mereka beranggapan, sekurangnya mereka dapat upah RM20 untuk seorang jika menyuruh ahli keluarga pakai simkad ini. Katalah pasangan dan anak-anak mereka bersetuju menjadi pengguna Tone Excel, katalah seramai 5 orang semuanya, dan dia dapat upah sebanyak RM100 dari Tone Excel. Biasanya mereka tunggu dan lihat sahaja dahulu, betul ke duit ini masuk? Takut-takut macam bisnes-bisnes lain, yang ceritanya lebih sudu dari kuah.

Tone Excel Bukan Tipu, Bukan juga Penipu

Tetapi, selepas mereka lihat yang duit RM100 tersebut benar-benar masuk ke dalam akaun bank mereka, mereka mula terkejut yang duit ini memang betul-betul masuk dalam akaun bank. Mereka mula excited, sebab selama ini mereka pakai talian tertentu, sudah bertahun, malah berpuluh tahun menggunakannya, sudah sekian lama mereka setia pada yang satu, setia bayar bil, bayar duit topup, puluhan ribu sudah habis, tapi tak pernah telco tersebut menghargai mereka dengan memberi mereka duit walaupun seringgit. 

Bila mereka lihat akaun bank, barulah mereka mula mengalami pengalaman baru yang amat mengejutkan, yang tak pernah mereka tahu, tak pernah mereka yakin akan kewujudan simkad seperti ini, mereka ingat ini hanyalah cerita kosong yang nak menipu orang lain. Memang betul duit RM100 ada dalam bank. Memang bagi mereka RM100 tu tak besar mana, tetapi ia benar-benar duit.

Selepas itu, biasanya mereka hanya lihat pula, betulkah komisyen topup ini masuk ke dalam bank? Mereka pun bukan cari orang di luar rumah, hanya dalam rumah sahaja dahulu. Bulan depannya, bila mereka check akaun bank, dan komisyen topup dari ahli keluarga mereka benar-benar masuk ke dalam bank, thats it, this is real business. 

Cukup, cukup sampai di sini saja. Ini benar-benar sesuatu yang menakjubkan. Mereka masukkan ATM kad ke dalam ATM mesin, cuba keluarkan, tiba-tiba memang sah duit yang keluar, bukan nombor sahaja, bukan daun kayu, bukan duit Jepun. Maka bermulalah keyakinan dalam Tone Excel ini, maka secara rasminya mereka sudah mula jatuh cinta dan terhutang budi pada Tone Excel.

Tuan-tuan tahu apa jadi pada mereka ini selepas beberapa tahun. Tuan-tuan tahu berapa jumlah komisyen topup mereka yang kita anggap sedikit dahulu, topup RM10 dapat 60 sen, rupa-rupanya, yang sikit-sikit ini, yang sen-sen ini, kalau dikumpulkan nilainya tak masuk akal tuan-tuan. Mereka dapat komisyen ini puluhan ribu setiap bulan, bukan setahun sekali, saya ulang tiap-tiap bulan.

Bagi saya, mereka memang layak untuk mendapat rezeki sedemikian, kerana mereka konsisten memperkenalkan simkad ini kepada orang lain walau pun komisyen mereka peringkat awal hanyalah ringgit-ringgit dan puluh-puluh ringgit sahaja. Mereka tidak pernah kecewa bila orang mentertawakan mereka, bila orang tidak percaya apa yang mereka katakan, orang memperkecilkan usaha mereka, orang kata bila nak kaya untung sen-sen seperti ini, orang tutup telinga bila mereka cerita kelebihan simkad ini. Mereka lalui semua itu, dan mereka bukan penunggu rezeki, tetapi mereka menarik rezeki.

Mari kita dengar cerita mereka, bagaimana komisyen sen-sen mengubah kehidupan mereka.

Testimoni 1 Hamka Marsaling Tune talk Tone Excel
1. Hamka Marsaling. Tinggal di Kota Kinabalu. Dulu bekerja sebagai office boy dengan pendapatan sekitar RM1,200 sebulan. Pada tahun 2012 dia menyertai Tone Excel dan menggerakkannya dengan cara offline dan online. Facebook merupakan tempat utama beliau beriklan. 3 tahun berlalu, usaha membuahkan hasil. Hari ini dengan pendapatan sekitar RM70,000 setiap bulan, hidupnya berubah 360 darjah. Tidak bekerja lagi, berkahwin dan mempunyai 2 orang anak. Beli BMW 3-Series dan beberapa buah rumah juga secara CASH, 100% dari komisyen Tone Excel.

Testimoni 2 Rosanne Goh Tune talk Tone Excel
2. Gadis ini bernama Rosanne Goh. Tinggal di Johor Baharu. Dulu bekerja di kedai handphone sebagai juru jual dan McDonald dengan pendapatan sekitar RM2,000 sebulan. Tiga tahun dia menggunakan 100% promosi Tone Excel melalui Facebook, sekarang ini dia menikmati pendapatan sekitar RM100,000 sebulan. Sudah tidak bekerja lagi, tetapi masih menggunakan teknik ini sehingga ke hari ini. Mungkin anda sukar untuk percaya, sebenarnya beliau sendiri masih tak percaya yang sekarang ini dia sudah hampir bergelar JUTAWAN ONLINE.

Testimoni 3 Sulaiman Ismail Tune talk Tone Excel
3. Dia bernama Sulaiman Ismail. Rakan-rakan panggil dia Slay. Dulu bekerja sebagai ADK (Anti Dadah Kebangsaan). Mula melakukan bisnes Tone Excel pada tahun 2013 menggunakan Teknik promosi di Facebook. Masa begitu pantas berlalu. Usaha beliau tidak sia-sia. Sekarang beliau berpendapatan melebihi RM50,000 setiap bulan. Orang yang tidak sombong dan merendah diri. Sudah pun berhenti kerja sepenuhnya, dan masih lagi pengguna setia Teknik Hasil100FB sehingga ke hari ini.

Testimoni 4 Razif Yusof Tune talk Tone Excel
4. Dia bernama Razif Yusof. Berasal dari Pulau Pinang. Dia merupakan pakar bisnes melalui internet. Tidak bekerja, hanya online merupakan sumber pekerjaan tetap beliau. Dengan pendapatan puluhan ribu ringgit setiap bulan daripada Tone Excel, Facebook merupakan salah satu media wajib untuk mengembangkan perniagaan beliau. Sehingga hari ini, promosi melalui Facebook merupakan senjata utama yang dimilikinya.

Testimoni 5 Shukeri Mohamed Tune talk Tone Excel
5. Shukeri Mohamed. Menjalankan bisnes Tone Excel bermula 2010 sehingga 2011 sahaja, dia selepas itu beliau diserang sakit buah pinggang. Sekarang hanya mampu berkerusi roda. Selepas 2011 dia langsung tidak mampu menjalankan apa-apa bisnes lagi. Tiada pencen, tiada insuran yang mahu menanggung kehidupan beliau. Syukur, di dalam Tone Excel ini ada pasif income. Selama 4 tahun, setiap bulan, sehingga ke hari ini, beliau masih menerima komisyen dari Tone Excel dalam lingkungan RM4,000 sebulan. Kata beliau yang saya ingat sehingga ke hari ini "Kalau saya mati hari ini pun saya dah tak kisah, saya tahu pencen dari Tone Excel tetap boleh diwarisi oleh keluarga saya, walau pun saya dah tiada lagi".

Testimoni 6 Zulkifly Hasidin Tune talk Tone Excel
6. Zulkifly Hasidin. Menjalankan bisnes Tone Excel 4 tahun yang lalu. Pada awal tahun 2015 ujian Tuhan menduga beliau dengan penyakit stroke, dan hanya mampu berkerusi roda sahaja ketika ini. Tidak mempu bekerja lagi dimana beliau merupakan bekas pengurus pusat jualan kenderaan. Sempat beberapa tahun mempromosikan bisnes ini. Bila sakit menyerang, maka beliau tidak dapat bekerja, maka gaji pun hilang, pencen sudah tentu tiada, tetapi beliau bersyukur nikmat Tuhan yang tidak disangka-sangka, Tone Excel tidak pernah melupakan beliau, tidak pernah lupa membayar komisyen yang menghampiri RM20,000 sebulan sehingga ke hari ini. Semua bermula 4 tahun lalu beliau menyediakan payung sebelum hujan. Menjalankan bisnes Tone Excel ketika masih sihat, dan ini merupakan rezeki dari sumber yang tidak disangka-sangka.
 
Testimoni 7 Siti Rohani Tune Talk Tone Excel
7. Siti Rohani. Suri rumah sepenuh masa. "Saya amat berterima kasih dan bersyukur kepada Allah kerana telah menemukan saya dengan bisnes Tone Excel yang amat luar biasa hebat ini. Semenjak diperkenalkan beberapa bulan lalu kepada industri telekomunikasi berbillion ringgit ini oleh sifu multi jutawan Dato' Kak Jah, saya amat berbangga dapat menceburkan diri dalam industri ini dengan hanya bermodalkan 2 angka sahaja dan kini saya menjana 'pendapatan pasif 4 angka sebulan' dan semakin meningkat dari bulan ke bulan.  Percayalah ini bisnes LUBUK EMAS dan bagi yang belum berdaftar jangan bertangguh lagi ayuh ikut kami bersama-sama. Terima kasih yang tidak terhingga kepada rakan niaga saya sifu Kak Jah yang sentiasa memberi sokongan, dorongan dan tunjuk ajar demi kejayaan kami bersama…"


Tone Excel di Buletin Utama TV3 23/8/2015

Tone Excel di Buletin Utama TV3 22/2/2016

Tone Excel Tidak Patuh Syariah?

tone excel toneexcel tonegroup patuh syariah shariah halal haram toneexcel2u
KLIK UNTUK BESARKAN


Menarik bukan!!
 
Untuk mengetahui kisah selanjutnya dan testimoni ramai lagi rakan-rakan kita yang berjaya mengubah nasib mereka melalui bisnes ToneExcel ini, sila masukkan nama dan email anda di sini :

Nama :
Email :
*Sila semak e-mail anda selepas SUBMIT borang ini.
 
Tetapi jika anda sudah pun mengisi borang di atas sebelum ini, atau pun anda memang tiada email, kalau ada pun dah tak ingat. Anda boleh TERUS belajar secara PERCUMA hanya dengan 1 KLIK.

 Panduan Tone Excel



Laman web utama toneexcel.biz dan hasil100fb.com