ST ROBOT

Saya ingin berkongsi dengan anda beberapa cara untuk anda membuat promosi secara online terutama menggunakan Facebook. Apa yang saya kongsikan ini sesuai digunakan untuk sebarang bisnes.

Jika anda mempunyai cara sendiri, sila gunakannya. Yang penting adalah promosi. Tidak kisah apa juga perniagaan anda, jika anda berhenti promosi maka berhentilah perniagaan anda. 😉

1. Cara Iklan Facebook Manual :

1. Anda hanya perlu ada akaun Facebook.

2. Guna nama dan gambar sendiri di profile. Jangan letak nama atau gambar haiwan, bunga, dll. Manusia hanya mahu berjual-beli dengan manusia.

3. Tambah rakan 'add friend' setiap hari 20 orang untuk akaun belum matang (bawah 1 bulan). Selepas 1 bulan add 100 orang (pastikan ada sela masa 'interval', jangan terlalu cepat) setiap hari hingga penuh 5000 rakan. Pilih option supaya orang boleh follow kita jika kita tidak approve atau sudah friend limit. 

4. Jika ada yang mahu berkawan dengan anda 'friend request', terima yang "berpotensi" sahaja. Yang lain boleh jadi follower kita.

5. Join sekurang²nya 20-50 Group Facebook yang mempunyai ahli lebih daripada 50,000.

6. Setiap hari post minima 3 kali iklan di wall Facebook anda, dengan mempromosikan produk/servis anda secara soft selling (biasakan) dan hard selling (jarangkan).

7. Beriklan di dalam Group Facebook secara hard selling :
    i. Setiap iklan di dalam Group Facebook mesti diselangkan sekurang²nya 2 minit sebelum beriklan di Group Facebook seterusnya. Jangan buat serentak.
    ii. Anda boleh beriklan seberapa banyak group yang telah anda join.
    iii. Letakkan gambar yang ada nombor contact dan alamat/url website anda.
    iv. JANGAN letak apa² link atau link website di dalam teks iklan anda.
    v. Tiru iklan 'copywriting' orang lain yang mendapat respon yang tinggi, tapi ubahlah sikit jangan tiru sebijik (tiruvasi).

2. Cara Iklan Facebook Auto Menggunakan Robot Iklan Pertama (CARA TERBAIK) :

Menggunakan Software Turbo (klik untuk detail).

- Kos sebenar jika beli di luar RM900.00. Kini hanya RM159 sahaja, sekali bayar untuk license seumur hidup (harga promosi).

Kelebihan :

1. Anda boleh cari, tambah dan buang rakan Facebook anda secara auto. Cari yang benar² target market dan berdasar niche market yang sesuai dengan produk/servis yang anda niagakan sahaja. Contohnya, bisnes networking cari group/page dengan niche "buat duit", dan add friend ahli group/page itu. Contoh lain anda jual produk kecantikan cari "wanita", umur "13-40" atau, butik pengantin di daerah Kuantan add orang "Kuantan", umur "18-45". (Semuanya boleh dibuat guna sistem saringan).

2. Anda boleh run Facebook sehingga 100 akaun secara serentak dan automatik. (Buat duplikasi Software Turbo ikut jumlah Facebook anda).

3. Anda boleh setting untuk software ini join group seberapa banyak yang anda mahu, tiada limit.

4. Anda boleh beriklan di dalam group sehingga 1 minit 1 group² yang berlainan.

5. Anda boleh guna teknik rahsia "Bina KOLAM, dan PUKAT".

6. Anda boleh jadualkan 'schedule' iklan anda ke beratus² group. Sehari sekali, seminggu sekali atau sesuka hati anda.

7. Anda boleh invite rakan Facebook ke Facebook Group / Page anda secara automatik.

8. Ada group support WhatsApp dan Facebook untuk bantu cara penggunaan dan selesaikan jika ada masalah teknikal.

9. PERCUMA personal coaching dari saya sendiri (Terhad kepada friend dan follower Yie's Black sahaja), dan PERCUMA 5 buah E-book Marketing berbahasa Melayu.

10. Kos yang rendah dan hanya sekali bayar sahaja.

11. Dan banyak lagi kelebihan lain. 😍

Kekurangan :

- Hanya boleh run di komputer atau laptop sahaja.

Cara Menggunakannya :

1. Cara untuk install software ini ada di dalam E-book Panduan berbahasa Melayu yang akan diberikan PERCUMA.

2. Di sini saya berikan senarai hampir 1000 Group Facebook secara PERCUMA kepada anda. Bagi yang sudah tahu menggunakan Software Turbo ini, anda boleh run supaya Software Turbo ini jalan secara auto untuk apply join group tersebut terlebih dahulu. Ia mungkin mengambil masa hampir 15-20 jam untuk selesaikan penyertaan anda kesemua group tersebut. Tetapi bukan anda yang buat, robot yang buat.

3. Selepas itu anda sudah boleh menggunakan Software Turbo ini untuk blast iklan anda ke dalam semua group² yang telah anda join.

Software Turbo Group Post Ocom Online Community Marketing Sale Jualan Tone Excel Tone Group Toneexcel2u Melayu bebas bogel awek malaysia bisnes sampingan rumah loan pinjaman peribadi
Contoh Posting Iklan Ke 160 Group Facebook (120 saat interval)

4. Jika anda tidak mahu menghadapai masalah di'ban' oleh Facebook, ubah pada setting di Software Turbo tersebut. Jangan gunakan default 60 saat, jadikan ia kepada 120 hingga 300 saat, dan setakat ini saya tidak pernah lagi diban oleh Facebook.

Software Turbo Group Post Ocom Online Community Marketing Sale Jualan Tone Excel Tone Group Toneexcel2u Melayu bebas bogel awek malaysia bisnes sampingan rumah loan pinjaman peribadi
Respon Dari Prospek Saya Selepas Beriklan Di Group² Facebook

3. Cara Auto Menggunakan Robot Iklan Kedua :

Menggunakan aplikasi Buffer 

- Kos sebanyak USD10 sebulan (boleh guna set percubaan).

Kelebihan :

- Anda boleh rangka status yang akan anda tulis di Facebook, Twitter dan jadualkan bila ia akan keluar di wall Facebook anda atau ke Group Facebook anda.

Kekurangan :
 

1. Untuk akaun free, anda hanya boleh jadualkan 10 post pada satu masa.

2. Mahal, perlu bayar lebih kurang RM45 setiap bulan.

Cara² Setting aplikasi Buffer :

1. ‘Sign Up’ di laman website Buffer dengan cara pergi ke laman website Buffer.
 

2. Pilih ‘Log in with Facebook’. Anda boleh mula tulis status dan jadualkan masa keluar.
 

3. Ubah masa supaya masa keluar post adalah waktu Malaysia.
Aplikasai Buffer Software Turbo Group Post Ocom Online Community Marketing Sale Jualan Tone Excel Tone Group Toneexcel2u Melayu bebas bogel awek malaysia bisnes sampingan rumah loan pinjaman peribadi
4. Klik pada ‘Schedule’ untuk jadualkan post anda.
 

5. Lihat di tepi belah kiri, boleh add group yang anda bukan admin, dan boleh jadualkan untuk page anda juga.

P/S Anda boleh cari Apps Buffer di PlayStore. Ia akan sync secara automatik dengan apa yang anda jadualkan di laptop atau komputer.

 
Menggunakan aplikasi Hootsuite

- Kos sebanyak USD19 sebulan (boleh guna set percubaan).

Kelebihan : (Buat masa ini saya kongsikan Hootsuite Pro sahaja)


1. Anda boleh beriklan serentak ke semua Facebook, Group Facebook, Fan Page, Twitter, LinkedIn milik anda sendiri.
 

2. Anda boleh jadualkan iklan anda ke semua akaun Facebook anda dengan maksima 350 iklan untuk satu akaun profile. Jadi tak perlu penat² setiap hari nak buat iklan dalam Facebook anda.
 

3. Hootsuite memberikan 50 akaun profile untuk setiap satu akaun Hootsuite Pro.

Kekurangan :
 

1. Tidak boleh beriklan ke dalam group orang lain, group sendiri sahaja.
 

2. Mahal, perlu bayar lebih kurang RM80 setiap bulan.

Cara
² Setting Hootsuite Pro :

Antara perkara pertama yang anda kena betulkan dahulu adalah, masa:


Aplikasi Hootsuite Software Turbo Group Post Ocom Online Community Marketing Sale Jualan Tone Excel Tone Group Toneexcel2u Melayu bebas bogel awek malaysia bisnes sampingan rumah loan pinjaman peribadi

Klik di Publisher, lihat di bawah sekali, pastikan yang anda menggunakan (GMT+8) Asia/Kuala Lumpur. Selepas itu, mula memasukkan social media akaun anda ke dalam Hootsuite.


Aplikasi Hootsuite Software Turbo Group Post Ocom Online Community Marketing Sale Jualan Tone Excel Tone Group Toneexcel2u Melayu bebas bogel awek malaysia bisnes sampingan rumah loan pinjaman peribadi

Cara untuk mememasukkan akaun
Facebook anda, klik di Stream (gambar rumah kecil tu).
 

1. Klik di + Add Social Network. Tapi sebelum itu pastikan anda telah buka terlebih dahulu satu akaun Facebook anda di "tab" sebelah.
 

2. Bila dah berjaya memasukkan, Logout akaun Facebook, dan login akaun Facebook yang kedua.
 

3. Klik semula + Add Social Network dan masukkan akaun Facebook ke dua, begituah seterusnya untuk anda memasukkan kesemua yang ada, seperti akaun Facebook, Group Facebook yang anda sebagai adminnya, Facebook Page anda sendiri, akaun Twitter, LinkedIn dan lain² lagi. 


4. Cara Promosi Menggunakan Website :

Untuk mempromosikan bisnes anda menggunakan website sendiri memang tidak ada jalan singkat, kecuali anda sendiri belajar membina website atau mengupah web developer/designer membinanya.

Kelebihan :

1. Sekalipun anda tidak beriklan di Facebook, masih ada pelanggan buat order.

2. Buat hari ini, anda dapat hasil untuk lebih kurang 6 bulan akan datang bergantung kepada SEO website anda.

3. Pelanggan boleh buat bayaran terus melalui website menggunakan payment gateway - internet banking seperti BillPlz, SenangPay, Molpay, Ipay88 dll. Tanpa perlu pelanggan memberi anda bukti pembayaran. Tidak perlu susah² membalas Email/WhatsApp pelanggan. Anda hanya perlu courierkan barang yang telah selesai bayarannya secara automatik.

4. Anda tidak perlu dibanjiri komen PM di Facebook.

5. Sesuai dengan peniaga yang sibuk atau sedang bekerja.

6. Mempunyai website sendiri dengan domain (.com/.net/.biz/.my dll) menaikkan keyakinan pelanggan, dan nampak anda benar² serious berniaga online.

Kekurangan :

- Anda perlu bijak dalam penggunaan Search Engine Optimization (SEO) untuk menaikkan PR Ranking website anda. Jika tidak, website anda berada di ranking yang bawah, dan tidak ditemui bakal pelanggan di enjin carian (Google, Bing, dll).

P/S Saya juga menyediakan perkhidmatan membina website dengan harga yang amat berpatutan kepada rakan peniaga yang ingin berjinak menggunakan website sebagai platform untuk BUAT DUIT ONLINE.

Contoh website e-commerce dan website jualan yang telah saya bina, Dianz Beauty, Gaji Masyuk, Ninenine Clothing, OKU Niaga dan beberapa website jualan dan website affiliate/dropship lain yang dalam pembinaan.


5. Cara Promosi Menggunakan Video :

Saya juga suka memasukkan video saya sendiri di dalam website supaya ia boleh menambahkan minat pengunjung membeli produk/servis saya. Ia juga akan memberi lebih kefahaman kepada bakal pelanggan.

Video promosi juga boleh dimuatnaik ke Youtube, Vimeo, Facebook dan media sosial lain. Contoh video promosi klik di sini.


6. Cara Promosi Menggunakan Facebook Ads :

Anda boleh menggunakan cara promosi ini jika anda betul² mahir meminimizekan kos setiap iklan anda. Jika tidak anda akan kerugian kerana kosnya agak tinggi.

Cara promosi ini saya kongsi di lain masa. Anda boleh bertanyakan Prof Google sendiri atau hadiri seminar² percuma atau berbayar. 😎


7. Cara Promosi Menggunakan Google AdWords :

Google AdWords (beriklan di Google). Anda boleh menggunakan cara promosi ini jika anda betul² mahir meminimizekan kos setiap iklan anda. Jika tidak anda juga akan kerugian kerana kosnya agak tinggi.

Cara² promosi ini saya kongsi di lain masa. Anda juga boleh bertanyakan Prof Google sendiri atau hadiri seminar² percuma atau berbayar.

Banyak lagi cara promosi yang saya pasti anda juga biasa dengar, seperti menggunakan E-mail Marketing / Mailing Lists (menggunakan landing page / squeeze page), Gaji Masyuk sebagai contoh. SMS Marketing, Instagram ads, WhatsApp blaster dll. Kita perlu kuasai cara promosi yang kita fikir dan terbukti ia paling berkesan untuk memasar dan menjual produk/servis kita. Jika terlalu banyak cara nak kita gunakan, dibimbangi kita sendiri yang pening kepala. 😄

Moga perkongsian ini bermanfaat untuk anda. Sila share jika anda rasa ia akan dapat membantu rakan² lain meroketkan jualan produk/servis mereka."SETIAP HARI KITA PERLU BELAJAR SESUATU YANG BARU, PERBAIKI KEKURANGAN, PERBETULKAN STRATEGI DAN KONSISTEN DALAM PROMOSI".

software hantu, software viral, software turbo fb, software turbo facebook, software auto fb, fb software, cara nak dapatkan prospek, teknik mudah, database prospek
Tiada ulasan:

Catat Ulasan

error: Content is protected !!